Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten van Amerika

In een groot land als de Verenigde Staten valt enorm veel te zien en te doen. In iedere staat zijn er wel bezienswaardigheden of activiteiten die de moeite waard zijn. Denk hierbij aan musea, monumenten, bijzondere natuurverschijnselen en allerlei andere bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie graag zou willen zien. Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van bezienswaardigheden in Amerika die enorm populair zijn of die je volgens ons absoluut niet over mag slaan. Nationale parken hebben we hierbij overgeslagen omdat die een aparte pagina hebben gekregen op deze website.

Regel je tickets en tours

Bij gespecialiseerde bedrijven zoals Tiqets en GetYourGuide kun je entreetickets, tours en activiteiten in Amerika bekijken en reserveren. Zo ben jij zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie in Amerika.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen in Amerika
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours in Amerika via GetYourGuide
entreetickets, activiteiten en tours in Amerika via TiqetsGolden Gate Bridge

De rode burg bij San Francisco is de wereldberoemde Golden Gate Bridge. De burg werd omstreeks 1933 gebouwd naar een ontwerp van de Amerikaanse ingenieur Joseph B. Strauss en is inmiddels uitgegroeid tot een symbool van de stad. Het werd dan ook zijn bekendste werk. Maar liefst vier jaar werd er gewerkt om de bijna drie kilometer lange oversteek bereikbaar te maken voor gemotoriseerd vervoer, fietsen en zelfs voetgangers. Voor de Golden Gate Bridge was een oversteek alleen mogelijk via het water. De sterke stroming was een behoorlijke uitdaging voor Strauss, die hij succesvol heeft doorstaan. Inmiddels wordt het door de American Society of Civil Engineers zelfs ‘het zevende wereldwonder’ genoemd. De naam Golden Gate was al in 1846 bedacht door John C. Fremont, een ontdekkingsreiziger uit Amerika. De rode kleur van de brug werd gekozen uit veiligheid. In en rondom San Francisco kan het behoorlijk mistig zijn. De rode kleur komt hier het best zichtbaar doorheen. Daarnaast zijn er ook misthorens aangebracht om het varende verkeer attent te maken.

Als je de Golden Gate Bridge lopend over wilt steken, dan moet je rekenen op een wandeling van ongeveer 45 tot 60 minuten. In het Golden Gate Bridge Welcome Center kom je alles te weten over deze veelbesproken wereldberoemde brug.

Meer info over de Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Central Park

Het grootste en meest bekende park van New York is onbetwist Central Park. Al in 1859 werd dit stadspark geopend voor het publiek. Het ontwerp was afkomstig van Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux, winnaars van een ontwerp competitie die in 1858 gehouden werd. Inmiddels is Central Park niet meer weg te denken. Menig film die zich in en rondom New York afspeelt maakt gebruikt van dit wereldberoemde park of laat in ieder geval beelden er van zien. De rechthoekige afmeting van het ruim drie-honderd-een-en-veertig hectare tellende park sluit geheel aan bij het in blokken opgedeelde straten plan. Het groene karakter van Central Park in New York steekt behoorlijk af tegen de met wolkenkrabbers gevulde skyline. Het park wordt dan ook graag voor verschillende doeleinden gebruikt. Inwoners sporten en relaxen er vooral, maar ook voor het maken van familie uitjes en picknicks of om een bootje te varen in ‘The Lake’. Maar ook wandelaars, skaters, fietsers, spelende kinderen en natuurliefhebbers komen graag naar dit geliefde deel van New York op het eiland Manhatten. Daarnaast kun je in Central Park ook nog de dierentuin ‘Central Park Zoo’, vele speeltuinen, Belvedere Castle, verschillende restaurants, Behtesda Terrace Arcade, Conservatory Garden en Shakespeare Garden bezoeken.

In de winter laat men graag zijn of haar schaatskunsten zien bij Wollman Rink en kun je met een slee de heuvels af bij Pilgrim Hill en Cedar Hill. Liefhebbers van sculpturen en architectuur doen zich eveneens te goed in Central Park. Uiteenlopende kunstenaars hebben hier prachtig werk achtergelaten. Als voorbeeld noemen we graag het beeld van de schrijver Hans Christian Andersen, William Shakespeare en die van Alice in Wonderland. Qua architectuur zijn er bezienswaardigheden als Bethesda Terrace met het Minton Tile plafond en The Arsenal.

Meer info over Central Park

Central Park

Alcatraz

Het eiland Alcatraz werd wereldberoemd, omdat het de plaats werd waar de meest beruchte Amerikaanse gangster Al Capone vanaf 1934 zijn straf uit moest zitten. Alcatraz stond destijds bekend als zwaar bewaakte gevangen met weinig tot geen mogelijkheden tot contact met de buitenwereld. Het eiland Alcatraz, wat ook wel bekend staat als ‘the Rock’, werd oorspronkelijk omstreeks 1775 ontdekt door de Spanjaard Juan Manuel de Ayala. Vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw en de eerste jaren van de twintigste eeuw, was het eiland voornamelijk in gebruik door militairen. Het militaire fort werd uiteindelijk ingezet als militaire gevangenis en later als federale gevangenis.

Officieel is het niemand gelukt om te ontsnappen uit deze gevangenis. Of het staat in ieder geval ter discussie. Frank Morris en twee medegevangenen zouden zijn ontsnapt, maar niemand heeft nog ooit van hen vernomen. Uiteindelijk werd hier de film ‘Escape from Alcatraz’ over gemaakt. Vanaf 1963 worden er niet langer personen gevangen gehouden en sloot de gevangenis zijn deuren. Inmiddels behoort het eiland Alcatraz tot één van de nationale parken in de Verenigde Staten. Sinds 1973 kunnen bezoekers zelf het eiland ontdekken, de vogelkolonies bewonderen, de gevangenis van binnen bezoeken of een tocht afleggen naar de oude vuurtoren. Het uitzicht vanaf het eiland op San Francisco is bijzonder fraai.

Meer info over Alcatraz

Alcatraz

Vrijheidsbeeld

Wie aan New York denkt, denkt ook aan het Vrijheidsbeeld. De kenmerkende dame die de rol van ‘Statue of Liberty’ vertolkt werd oorspronkelijk in Frankrijk gemaakt. Het Vrijheidsbeeld is namelijk een vriendschappelijk geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten, ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheidsverklaring die op vier juli 1776 getekend werd. Inmiddels is dit de belangrijkste nationale feestdag van het land. De constructie bestaat uit koperen delen die op een geraamte bevestigd zijn. Het ontwerp van deze constructie is toe te schrijven aan Gustave Eiffel en diens medewerker Maurice Koechlin.

Het gebouw dat als voetstuk dient is ontworpen door Richard Morris Hunt. Het symbool van de vrijheid is in New York te vinden op het eiland Ellis Island. In het gebouw onder het beeld is een tentoonstelling/museum te bezoeken waarin de geschiedenis en andere wetenswaardigheden van het Vrijheidsbeeld tentoon worden gesteld. Er zijn aparte tickets te koop die je de gelimiteerde toegang verschaffen tot de kroon. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op het stadsdeel Brooklyn van New York.

Meer info over het Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld

17 Mile Drive

Eén van de mooiste routes om te rijden is de 17 Mile Drive aan de westkust van Amerika. Volgens kenners is de route tussen Pacific Grove en Pebble Beach uitgeroepen tot ‘America’s Most Scenic Drives’. De zeven-en-twintig kilometer lange route brengt je langs plekken als Spanish Bay, Stillwater Cove, Spyglass Hill Golf Course, Cypress Point Lookout, Crocker Grove, Lone Cypress, Golfclub Pebble Beach, Del Monte Forest, Pescadero Pointt, Carmel Beach, Carmel Valley en heel veel meer. De plaatsen, stranden en ander natuurschoon zullen je niet onberoerd laten. Omdat delen van de 17 Mile Drive tot een gesloten gemeenschap behoren, moet je tol betalen.

Meer info over de 17 Mile Drive

Niagarawatervallen

Op de grens tussen de regio New York in de Verenigde Staten en Ontario in Canada liggen de Niagarawatervallen in Niagara Falls State Park. Deze beroemde watervallen zijn bijzonder populair en mogen dan ook jaarlijks miljoenen toeristen ontvangen. De Niagarawatervallen bestaan officieel uit drie onderdelen, namelijk Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls. Hoewel met recht kan worden gesproken over één van de zeven wereldwonderen, wordt het naar beneden kletterende water inmiddels bijzonder goed gecoördineerd door de waterkrachtcentrales. Deze waterkracht wordt hier namelijk omgezet in elektriciteit.

Er zijn meerder manieren om je tijd te besteden rondom de Niagarawatervallen. Met de ‘Maid of the Mist’ boottocht kom je heel dicht bij de watervallen en is de waterdruk goed voelbaar. Opstappen doe je bij Pospect Point, waar tevens de Observation Tower staat. Vanaf deze Observation Tower heb je erg goed zicht op zowel de Amerikaanse als de Canadese watervallen. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf de Rainbow Bridge het geheel in je op te nemen. Deze brug maakt tevens de verbinding tussen de Verenigde Staten en Canada. En echte wandelaars kunnen er voor kiezen om de ‘Cave of the Winds’ route te volgen. Gepakt met regencape en hopelijk waterdichte schoenen loop je een bescheiden en duidelijk gemarkeerde route die je dicht bij de watervallen brengt.

Meer info over de Niagarawatervallen

Niagarawatervallen

Pretparken

In de Verenigde Staten zijn behoorlijk wat leuke pretparken te vinden. De meest beroemde van het stel is natuurlijk Disneyland. Al in 1955 werden de deuren geopend van ‘s werelds eerste Disney Park in Anaheim Californië. Dit park is nog altijd geopend en immens populair. Inmiddels is er ook een Disneyland Park te vinden in Florida, in Parijs, Tokio, Hong Kong en Shanghai. Andere bekende pretparken van Amerika zijn Epcot, Island of Adventure, Herseypark, Disney’s Animal Kingdom, Six Flags, Busch Gardens, Sea World, California’s Great America, Elitch Garden, Disney’s Blizzard Beach, Adventuredo, Water World Colorado, Santa’s Village, Legoland, Dutch Wonderland en Nickolodeon Universe. Genoeg te kiezen dus.

Fisherman's Wharf

Oude havengebieden of oude zeelieden buurten worden tegenwoordig steeds vaker omgetoverd tot moderne toeristische attracties. In veel steden worden deze gebieden vaak aangeduid als Fisherman’s Wharf. Zo ook in San Francisco. De Fisherman’s Wharf van San Francisco vind je aan de oostelijke zijde van de stad. Het is onderdeel van de ‘San Francisco Maritime National Historical Park’. De pieren hebben allen een nummer, wat het gemakkelijk maakt als adres. De Fisherman’s Wharf van San Francisco leent zich uitzonderlijk goed voor het bezoeken van een goed visrestaurant, gezellig cafe, leuke winkels, een museum en vooral om er de Californische zeeleeuwen te zien luieren. Vooral in de ochtend en avond zijn de zeehonden en zeeleeuwen veelvuldig aanwezig om er te rusten. Ze verkiezen hier graag Pier 39 om te luieren op de houten vlonders.

Andere leuke bezienswaardigheden in Fisherman’s Wharf zijn Hyde Street Pier, Dungeness Crab House, North Point Shopping Center, 7D Experience, Aquarium of the Bay, Pier 45 National Liberty Ship Memorial en voor de liefhebbers het maken van een leuke boottocht.

Meer info over Fisherman’s Wharf

Route 66

Over de wereldberoemde U.S. Route 66 zijn door de jaren heen meerder films, boeken en liedjes geschreven. En dat is niet voor niets. Door veel motorrijders en andere reizigers wordt Route66 gezien als symbool voor de ongelimiteerde toegankelijkheid tot reizen en vrijheid. De inmiddels historische route US66, die omstreeks 1926 werd geïntroduceerd, begint bij Chicago Illinois en eindigt bijna vierduizend kilometer verderop aan de Santa Monica Boulevard in Los Angeles. Maar hij is natuurlijk ook andersom te rijden. Rond die periode viel de United States in een depressie, die bekend staat als ‘The Great Depression’. In die tijd werd Route 66 veelal gebruikt om dromen na te jagen op zoek te gaan naar een beter bestaan. Sinds de komst van de Interstate Highway System, wordt de route onderbroken door de US55, US44, US40 en US15, maar heeft het zijn charme nog altijd niet verloren.

Meer info over Route 66

Route 66

South Beach

De mooiste stranden van de Verenigde Staten vind je in Florida. Het bekendste strand van Florida is South Beach. Dagelijks flaneren hier vele beroemdheden, modellen en drommen toeristen langs Ocean Drive, de boulevard die direct aan het strand ligt. South Beach, ook wel bekend als SoBe, is een populair strand om gezien te worden. Het publiek is zich daar meestal heel erg van bewust en doet er ook alles aan om goed voor de dag te komen. Het geasfalteerde pad wat over het strand loopt, wordt graag gebruikt om er hard te lopen, te fietsten en te skaten. De strandwacht houdt vanuit hun kleurrijke wachttorens een oogje in het zeil. De restaurants in de pastelkleurige art-deco gebouwen aan Ocean Drive passen volledig in het beeld van een azuurblauwe zee, het witte strand, de doorgaans mooie mensen en de hippe clubs.

Meer info over South Beach

South Beach

Zonsondergang in Hawaii

Volgens kenners komen er nergens ter wereld zulke mooie zonsondergangen voor als in Hawaii. Hawaii is een staat binnen de Verenigde Staten die uit een aantal eilanden in de Stille Oceaan liggen. Bekende toeristische bestemmingen zijn Honolulu, Waikiki, Lanai, Kahuku, Kauai, Maui en Pearl Harbour. Doordat er eigenlijk een bijzonder weids uitzicht is kan de hemel er in verschillende luchtlagen opkleuren. Of is het de sfeer die de eilanden met zich meebrengt? Hawaii heeft namelijk kleurrijke eilanden, een bloeiende natuur en nog altijd actieve vulkanen die zo nu en dan van zich laten horen. Genietend van een ondergaande zon, gecombineerd met het heerlijke klimaat, de pracht van de eilanden zelf en misschien zelfs voorbij zwemmende walvissen maken je geluk misschien wel compleet.

De top 10 bezienswaardigheden van Hawaii

Mount Rushmore

Het nationale monument in de Black Hills van South Dakota, staat bekend als Mount Rushmore. De achttien meter hoge uitgehakte portretten vormen samen vier presidenten van Amerika, namelijk George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Ze zijn een creatie van Gutzon Borglum, een Amerikaanse beeldhouwer en schilder uit Chicago. Het gebied waar voorheen een goudkoorts heerste is nu vooral een plek waar deze sculpturen de aandacht trekken. Een juiste inschatting van initiatiefnemer Doane Robinson. Hij bedacht namelijk in 1923 het plan om deze grote portretten uit het graniet te laten hakken, zodat er toeristen op af zouden komen. De presidenten zijn gekozen op hun verdiensten omtrent het behouden van de republiek en uitbreiding van het grondgebied. Samen met zo’n vierhonderd arbeiders heeft Borglum dit project in twaalf jaar volbracht. Eigenlijk waren er in het plan ook de bustes van de presidenten meegenomen. Helaas overleed Gutzon Borglum in 1941 en werd het monument als voltooid verklaard.

Meer info over Mount Rushmore

Mount Rushmore

Florida Keys

Het meest zonnige deel van Florida ligt in het zuiden van de staat. Vanuit Miami is het ongeveer twee-honderd-zeventig kilometer rijden naar het meest zuidelijke puntje in Key West. Tijdens deze rit rijd je eigenlijk van eiland naar eiland, aangezien de Florida Keys een aan eenstrengeling van eilanden zijn. Soms is tijdens de rit de oceaan zowel links als recht vanuit de auto te zien. De eilanden zijn soms zo klein en smal, wat de rit ook weer heel bijzonder maakt. Vanuit Miami rijd je eerst naar Key Largo en vervolgens passeer je heel veel kleine en grote eilanden zoals Windley Key, Craig Key, Long Key, Duck Key, ‘The Seven Mile Bridge’, Summerland Key, Sugerloaf Key, Boca Chica Key naar uiteindelijk Key West. Vanaf het meest zuidelijke punt van Key West is nog slechts honderd-veertig kilometer naar Cuba. Elke grote of kleine Key lijkt zijn eigen charme en/of specialiteit te hebben. Vergeet vooral niet om onderweg de beroemde Key Lime Pie te eten.

Las Vegas Strip

Het meest bruisende deel van de Verenigde Staten is gecentreerd in Las Vegas. Dit stadsdeel aan de westkust van Amerika, wordt jaarlijk door meer dan veertig miljoen bezoekers per jaar bezocht. De meest bezoekers komen er om de meest luxueuze resorts, altijd druk bezochte casino’s, de meest spraakmakende shows en niet te vergeten de vele trouwkapellen te bezoeken. ‘The Strip’ is de meest bekende straat van Las Vegas. Officieel ligt deze straat helemaal niet in Las Vegas, maar behoort het tot de jurisdictie van Clark County. Aan ‘the Strip van Las Vegas gebeurt het in ieder geval allemaal. Vooral tijdens de avonduren fonkelen de lichtjes aan ‘the Strip’ om jouw aandacht te trekken. Hotelresorts zijn er ingericht als klein steden zoals Litlle Venice, waar gondels af en aan varen. Maar ook de miniversies van Parijs, New York en Egypte trekken behoorlijk de aandacht.

Sommige bezoekers zoeken een adrenaline kick aan de tafels van één van de vele casino’s, maar je kunt natuurlijk ook uitermate spannende attracties in Las Vegas bezoeken. De drie-honderd-vijftig meter hoge Stratosphere, die bij het gelijknamige hotel behoort, heeft bijvoorbeeld een achtbaan die aan de top om de toren gaat. Maar ook de andere ‘Thrill Rides’ en avonturen op deze toren zijn aan te bevelen. Daarnaast kun je in Las Vegas geweldig winkelen, goede restaurants of een museum bezoeken en/of een nachtje doorhalen in het immer levendige nachtleven.

Meer info over de Las Vegas Strip

Las Vegas Strip

Independence Hall

‘The Fourth of July’ is de belangrijkste nationale feestdag van de Verenigde Staten. Op die datum werd namelijk in 1776 de onafhankelijkheidsverklaring in Philadelphia ondertekend, waarna de Amerikaanse Grondwet kon worden opgesteld. Het wordt daarom ook gezien als de geboorteplaats van zowel de verklaring van onafhankelijkheid als die van de grondwet. Dit belangrijke stukje uit de geschiedenis vond plaats in de Independence Hall te Philadelphia. Dit historische gebouw werd oorspronkelijke gebouwd in de eerste helft van de achttiende eeuw, waarin het dienst deed als ‘State House of the Province of Pennsylvania’. Pas sinds 1979 staat de Independence Hall ingeschreven in het register van Unesco’s werelderfgoederen en maakt het onderdeel uit van het Independence National Historical Park in Philadelphia. De Independence Hall is gelegen aan Chestnut Street tussen de vijfde en de zesde straat.

Meer info over de Independence Hall

Big Sur

Aan de Californische kust tussen de Carmel River, San Carpoforo Creek en Santa Lucia Range bevindt zich een plek die bekend staat als Big Sur. Deze plek wordt vooral gedomineerd door het ruim bemeten Pfeiffer Big Sur State Park. Vele bruggen, waaronder de Bixby Creek Bridge zijn waanzinnig mooi om te passeren. De brug is dan ook onderdeel van de toeristische State Route 1, die ook wel bekend staat als de ‘All-American-Highway’. Het gebied rondom de Bir Sur is vooral geliefd om de natuur en prachtige uitzichten. Er wonen ook niet heel veel mensen. Tijdens je route mag je vooral bezienswaardigheden als de vuurtoren Point Sur Lightstion en McWay Falls in Julia Pfeiffer Burns State Park niet overslaan. Een andere wondermooie route aan de westkust is de 17 Mile Drive.

Big Sur

Graceland

De nog immer populaire wereldster Elvis Presley overleed in 1977. Jaren na diens overlijden wordt er druk gespeculeerd over diens dood en óf hij wel dood is. Verschillende verhalen worden de wereld in gebracht en men troost zich met zijn nog altijd graag gehoorde muziek. Als popster wist hij een muziekstijl in de wereld te zetten, die alle records verbroken heeft. Hij wordt dan ook gezien als één van de meest invloedrijke muzikanten uit de twintigste eeuw.

Na het overlijden van Elvis Presley werd zijn landgoed Graceland in Memphis een bedevaartsoord. Bezoekers konden hier zijn graf naast dat van zijn ouders en grootmoeder bezoekers. Het huis op Graceland werd gebouwd in 1939 en kwam omstreeks 1957 op naam van Elvis te staan. Hij kocht het huis om er met zijn ouders en grootmoeder te wonen. Later kwam hier ook zijn echtgenote Priscilla en dochter Lisa Marie bij. Inmiddels is Graceland een museum die na al die jaren nog niet in populariteit heeft ingeboet. Fans kunnen nu hier met een interactieve ipad tour zijn landgoed bezichtigen waar ook zijn opvallende kostuums, autocollectie, woonvertrekken, speelruimtes, fotocollecties en andere persoonlijke spullen bewonderen.

Meer info over Graceland

Hollywood

De meters hoge letters van HOLLYWOOD prijken hoog op de Hollywood Hills in Los Angeles. Het staat voor velen symbool voor de filmindustrie en alles wat er mee te maken heeft. De letters, die zo’n vijftien meter hoog zijn, werden er al in 1923 geplaatst. De Hollywood Boulevard, Sunset Strip en de Walk of Fame zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van Hollywood. Aan de Sunset Strip kun je uitermate chique eten, leuke winkels bezoeken en vooral genieten van alles wat hier voorbij loopt en rijdt. Het is natuurlijk ook een stad waar men graag gezien wordt en dus pakt men groots uit. Aan de Walk of Fame kun je je favoriete sterren opzoeken die er vrijwel allemaal een eigen plekje hebben veroverd op het trottoir. Het Dolby Theater aan de Hollywood Boulevard is steevast de locatie voor de jaarlijkse Oscar nominaties. Nationale en internationale sterren maken er graag hun opwachting.

Hollywood

Alamo Mission

De geschiedenis van Alamo gaat helemaal terug tot aan het begin van de achttiende eeuw. De Spaanse kolonies en Mexicanen rukken steeds verder op en de strijd om meer land kent geen genade. Na de oorlog met Spanje werd Mexico omstreeks 1821 onafhankelijk en deels stuurloos. Dit werd gevolgd door politieke instabiliteit en verlies van Mexicaans grondgebied. Met de verkiezing van president Santa Anna werd er een nieuw hoofdstuk gemaakt voor wat betreft Alamo. Santa Anna kwam daarna na Texas waar hij omstreeks 1836 de ‘Slag om Alamo’ wint door een behoorlijk bloedbad aan te richten. Uiteindelijk herpakken de Texanen zich en weten ze in april San Antonio terug te veroveren waarmee er een eind aan de revolutie kwam.

Inmiddels is het gebied waar dit allemaal plaatsvond beschermd werelderfgoed, dat als dusdanig geregistreerd staat bij Unesco. De Alamo Mission in San Antonio is nu een museum waar cultureel erfgoed zeer goed bewaard blijft. Je kunt er onder andere ‘the Wall of History, Alamo Hall en het Amphitheater bezoeken. Wandelen door de Cavalry courtyard en andere tuinen.De Bowie tentoonstelling bewonderen of een kijkje nemen bij de Alamo Film.

Meer info over de Alamo Mission

Times Square

Eén van de meest bekende plekken in New York is Times Square. De meeste mensen kennen deze plek, omdat elk jaar opnieuw de laatste secondes van het jaar hier worden afgeteld. Maar Times Square is ook een plek met wolkenkrabber, waartussen de met neon verlichting schermen de meest ‘up-to-date’ reclame commercials vertonen van uiteenlopende modehuizen, cosmetica giganten en andere booming business. Times Square wordt ook wel ‘Crossroads of the World’ genoemd. Vele belangrijke delen van de stad komen op dit punt samen. Denk hierbij aan onder andere de theaterwijk Broadway. Er worden verschillende wandelingen aangeboden om dit stadsdeel van New York City beter te leren kennen. Ook is er het ‘Time Square Museum & Visitor Center’ te bezoeken.

Meer info over Times Square

Times Square

Kabeltrams van San Francisco

Andrew Smith Hallidie was ooit getuige van een verschrikkelijk ongeluk, waarbij vijf paarden werden geplet door hun kar met zware vracht. Hierop besloot hij dat er een manier moet worden gevonden om zware vrachten op en vanaf de heuvels in San Francisco te kunnen vervoeren zonder het gevaar van glibberige straten. Zijn ervaringen met staaldraad in mijnen wist hij kort daarop om te buigen tot ideeën voor het maken van een met kabel en op een spoor gedreven kar. Zijn eerste uitvinding hierin werd uitgewerkt en uiteindelijk getest in 1873. Enkele jaren later was zijn idee een feit.

Een ritje met de historische kabeltram van San Francisco mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek. De kabeltram is een historische nog met de hand bediende tram die nog drie routes aflegt. De Powell-Mason lijn begint bij de Powell Market en brengt je naar Nob Hill en Bay Street bij Fisherman’s Wharf. De Powell-Hyde lijn brengt je van de Powell Market naar Nob Hill en Russian Hill naar Aquatic Park bij Ghiradelli Square. De derde route is de California Steet lijn. Deze rijdt van oost naar west in het Financiële District, dwars door Chinatown en Nob Hill. Hij eindigt bij Van Ness Avenue.

Meer info over de kabeltrams van San Francisco

Kabeltrams van San Francisco

Pearl Harbour

De Japanse verrassingsaanval op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbour werd op zondagochtend zeven december 1941 uitgevoerd. Tijdens deze aanval, die ook wel bekend staat als Hawaï Operation op het eiland Oahu, werden ongeveer vier-en-twintig-honderd Amerikanen om het leven gebracht. Daarnaast waren er nog eens honderden gewonden. Hierop verklaarden de Amerikanen de oorlog aan Japan en werd hun deelname aan de Tweede Wereldoorlog een feit. De verfilming ‘Pearl Harbour’ met in de hoofdrol Ben Affleck en Kate Beckinsale, geeft duidelijk weer hoe de spanningen destijds hoog opliepen en wat het resultaat was. Hoewel Pearl harbour nog operationeel is, is het tegenwoordig vooral een herdenkingsplek geworden voor de gesneuvelden van die bewuste dag.

Op zeer bijzondere wijze zijn er monumenten, het USS Bowfin Submarine Museum en bezoekerscentrum ingericht. In het USS Arizona Memorial schip kun je een film bekijken die episodes van 7 december 1941 belichten. En ook het Pacific Aviation Museum is erg indrukwekkend en informatief. Ook zijn er simulators en historische vliegtuigen te bezoeken.

Meer info over Pearl Harbour

Pearl Harbour

Space Needle

Ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1962 werd er in de Amerikaanse stad Seattle een honderd-vier-en-tachtig hoge toren gebouwd. De toren kreeg de naam Space Needle. Het ontwerp staat op naam van twee partijen, namelijk Edward E. Carlson en John Graham Jr.. Het resultaat is een compromis van beide ontwerpen. De constructie van Space Needle werd uitgevoerd onder leiding van Howard S. Wright. De observatietoren, die inmiddels het symbool van Seattle vertolkt, is voor bezoekers vrijwel elke dag toegankelijk. Behalve een 360˚ uitzicht, kun je er in het restaurant ook genieten van een heerlijk drankje en goed verzorgde maaltijd.

Meer info over de Space Needle

The White House

Het hart van de regering van de Verenigde Staten is gecentreerd in Washington D.C.. Het Witte Huis ‘The White House’ is behalve het privé verblijf van de regerende president ook diens kantoor. De geschiedenis van het Witte Huis gaat terug naar het jaar 1800. Het ontwerp, wat deels is afgeleid van het ’Leinster House’ in Dublin, is afkomstig van James Hoban. De kenmerkende witte kleur werd later pas toegepast. Inmiddels is ‘The White House’ een veelbesproken en historische plek, waarvandaan veel macht op de wereld uitgeoefend wordt. De ‘Oval office’ is een bekende term die wereldwijd bekend staat als de plek waar de president van Amerika zijn regering aanstuurt. Verder zijn er nog zo’n honderdveertig kamers die zijn verdeeld over zes verdiepingen. Voor de liefhebbers is er een publieke tour te volgen. Je dient hiervoor wel een aanvraag in te dienen.

Meer info over The White House

The White House